دورية أكاديمية

MODIFIED ATMOSHPERE PACKAGES FOR FRESH SQUASH FRUITS STORAGE.

التفاصيل البيبلوغرافية
العنوان: MODIFIED ATMOSHPERE PACKAGES FOR FRESH SQUASH FRUITS STORAGE.
Alternate Title: تخزين ثمار الكوسة الطازجة فى عبوات ذات جو معدل (Arabic)
المؤلفون: Sayed-Ahmed, Heba R., Bahnasawy, Adel H., Ashour, Taha H., Nagy, Khaled S.
المصدر: Misr Journal of Agricultural Engineering; Apr2019, Vol. 36 Issue 2, p493-514, 22p
مصطلحات موضوعية: FRUIT storage, CONTROLLED atmosphere packaging, COLD storage, HUMIDITY, CARBON dioxide
Abstract (English): The main aim of this study is to investigate the effect of modified atmosphere (MA) on the quality of squash during storage. Squash fruits were stored at three levels of O2 concentrations (1, 3 and 5%), three levels of CO2 concentrations (2, 6 and 10%) under cold storage at 10 °C and 70 % relative humidity as compared with storage in normal air (22C and 70%RH) in perforated and non-perforated packages. CO2, O2 and ethylene inside the packages were recorded. Also, weight loss, hardness and color of fruits were determined. The obtained results indicated that, the concentration CO2 inside the package of fresh squash during storage ranged from 4.71 to 24.02 % for all treatment. The CO2 and ethylene concentrations inside the package increases with increasing CO2 and O2 levels during storage, while, O2 concentrations inside the package decreases with increasing CO2 and O2 levels during storage. The accumulated weight loss of squash increased from 0 to 2.17, 0 to 2.48 and 0 to 2.80 %, when the storage period increased from 0 to 14 days at 1, 3 and 5% O2 levels, respectively compared to 35% for normal air (traditional storage). The squash hardness slightly decreased with storage time, the MA storage had slight effect on the hardness. Package perforation obtained a good results in terms of weight loss compared to the traditional storage. The colour (L*) of squash decreases with increasing CO2 level during storage period. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Abstract (Arabic): تهدف هذه الدراسة الى بحث تأثير التخزين فى الاجواء المعدلة على جودة والعمر التخزينى لثمار – الكوسة الطازجة. حيث تم تخزين ثمار الكوسة تحت ثلاث مستويات من تركيز الاكسجين ) 1 10 %( فى الاجواء – 6 – %5 ( وثلاث مستويات من تركيز ثانى اكسيد الكربون ) 2 – 3 م ورطوبة نسبية 70 % ومقارنتها بالتخزين فى الجو الطبيعى ˚ الباردة على درجة حرارة 10 داخل عبوات مثقبة وبدون ثقوب. وكانت اهم النتائج المتحصل عليها كما يلى: تراوح تركيز ثانى اكسيد الكربون داخل العبوة من 4.71 الى 24.02 % لكل المعاملات. وزاد تركيز كلا من ثانى اكسيد الكربون والايثيلين داخل العبوة بزيادة تركيز كلا من ثانى اكسيد الكربون والاكسجين خلال فترة التخزين بينما انخفض تركيز الاكسجين داخل العبوة بزيادة تركيز ثانى اكسيد الكربون وزيادة مدة التخزين. زاد الفاقد فى الوزن التراكمى من 0 الى 2.17 ومن 0 الى 2.48 ومن 0 الى 2.80 % بزيادة مدة التخزين من 0 الى 14 يوم عند تركيز اكسجين 1 و 3 و 5% على الترتيب مقارنة 35 % للتخزين التقليدى. انخفص صلابة ثمار الكوسة انخفاض بسيط مع التخزين. انخفض لون ثمار الكوسة بزيادة تركيز ثانى اكسيد الكربون خلال مدة التخزين. [ABSTRACT FROM AUTHOR]
Copyright of Misr Journal of Agricultural Engineering is the property of Egyptian National Agricultural Library (ENAL) and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.)
قاعدة البيانات: Complementary Index
الوصف
تدمد:1687384X
DOI:10.21608/mjae.2019.94660